Wexiodisk_22.jpg
Mårdvägen 4, Växjö, Sverige
4 Mårdvägen Växjö Kronobergs län 352 45 SE

Wexiödisk AB tillverkar tvättmaskiner för rengöring av både rökdykarpaket och övrig PPE-utrustning med perfekt resultat. Maskinerna, som finns i fyra storlekar, har robust konstruktion och alla ingående komponenter är av högsta kvalitet med god driftsekonomi och lång livslängd. Wexiödisk grundades 1972 i Växjö och har sedan dess tillverkat diskmaskiner för barer, restauranger, skolor, sjukhus mm. Produkterna levereras över hela världen. All produktion sker i Växjö.

Wexiödisk har, i nära samarbete med räddningstjänsten utvecklat diskmaskiner som går i linje med projektet Friska Brandmän. Diskmaskinerna diskar och rengör kompletta rökdykarpaket direkt från fältet, utan att personalen utsätts för stora mängder sotpartiklar. Den svensktillverkade maskinen har god driftsekonomi, lång livslängd och är enkel att installera. Wexiödisk AB tillhandahåller maskiner och installationslösningar för en förbättrad arbetsmiljö för personalen på brand-stationen och för brandmännen ute på fältet. 

Antal anställda:
170
Grundat år:
1972
Omsättning:
350 MSEK
VD:
Magnus Titusson
Huvudägare:
Ali Group
Kontaktperson:
Henrik Florentzson, 0709-16 15 19, henrik.florentzson@wexiodisk.com
Sundström_22.jpg
Västergatan 4, 341 50 Lagan, Sverige 51.49 km

SVENSKA ANDNINGSSKYDD I VÄRLDSKLASS

Sundström Safety med produktion och produktutveckling i småländska Lagan, skyddar människor från förorenad luft. Vårt mål är att alltid designa och tillverka de bästa och bekvämaste andningsskydden på marknaden.

VD:
Jonas Dahlman
Wibe_Ladders_22.jpg
Telegatan 6, Nässjö, Sverige 82.09 km

Wibe Ladders är Nordens ledande tillverkare av stegar för professionellt bruk. Våra räddningsstegar är utvecklade i samarbete med svensk räddningstjänst, Räddningsverket, Kommunförbundet och brandfordonsbyggarna. Sortimentet består av utskjutsstegar upp till 14 meter, en arbetsplattform, dykarstegar, takspikstege, takstativ och skarvstegar som kan användas som t.ex. lyftblock, bro och takstege.

Brand- och räddningsstegarna är typgodkända enligt Svensk standard SS 2091 och Arbetsmiljöverkets författningssamling AFS 2004:3 samt enligt Europeisk standard EN131 och SS-EN 1147.

Visar 2 resultat