24_Hr_Meals_22.jpg
Annebergsvägen 10, 432 48 Varberg, Sverige

24 Hour Meals levererar måltidslösningar till myndigheter, företag och privatpersoner.
Produkter med lång hållbarhet som finns där när det behövs.

Vi har kunskapen och de produkter du behöver för att lösa dina samhällsviktiga uppgifter.
Vi ser fram emot att hjälpa dig och dina medarbetare att orka lite mer.

ProVia_22.jpg
Vidövägen 51, 663 34 Skoghall, Sverige

AB ProVia har som målsättning att förse marknaden med varor av hög kvalitet. Produkterna skall höja säkerheten, underlätta hantering och sänka kostnaderna vid drift och anläggning av gator, vägar och liknande miljöer. Produkternas utformning/framställning skall influeras av ett starkt miljötänkande. Vi skall vara flexibla ifråga om utveckling och trafiksäkerhet. Vi skall växa med marknadens krav och anpassa produktionen successivt för att verka på lång sikt.

Gör det säkrare för personalen att arbeta på olycksplatsen.

VD:
Lisa Nagy
Allgotech_22.jpg
Terminalgatan 9, 641 33 Katrineholm, Sverige

Fördelar med HoseMaster: 

– Sparar vatten – max 5–10 liter går åt vid provtryckning
– Minskar direktkontakt med cancerframkallande ämnen från slangarna
– Hög material- och tillverkningskvalitet
– Bättre arbetsmiljö – mindre fysisk arbetsbelastning
– Sparar mycket plats – 3500 bred x 1400 djup x 2000 hög
– Hög kapacitet – tvättar upp till 20 slangar i timmen
– Lätt att flytta
– Låg ljudnivå – max 70 dB
– Tvätt, provtryckning, torkning och upprullning i samma arbetsmoment
– Automatisk detektering och märkning av hål
– Användarvänligt gränssnitt
– Helt svensktillverkad med högsta kvalitet.

VD:
Iivari Kalliomäki
Arctic_Airboats_22.jpg
Jungfrustigen 3c, Helsingfors, Finland

Arctic Airboats kunder är i huvudsak sjöräddningsorganisationer, brandförsvar samt kustbevakning. Vi har referenser i Finland, Sverige, Estland, Ryssland, Tyskland, och Grekland.

Sjöräddningsbåtarna tillverkas i huvudsak av hmw (high molecular weight) polyetenskivor som svetsas ihop. Båtarna är osänkbara och delvis skottsäkra. Våra RBB båtar har samma stabila sjöegenskaper som RIB båtar, men pontonerna är D-formade, vilket ger en halv meter mer innerutrymme. 

Tillverkningen sker i Pargas stad, i sydvästra Finland.

VD:
Henrik Paersch
Batterigrossisten_22.jpg
Ekholmsnäsvägen 46, 181 41 Lidingö, Sverige

BatteriGrossistenBG tillhandahåller ett brett sortiment med batterier och tillbehör för de flesta typer av applikationer; t. ex. radiokommunikation, specialsammansättningar,
back-up/UPS och stationär drift. BatteriGrossistenBG har sedan starten av företaget arbetat för förtroendet att få leverera till er verksamhet. Vi prioriterar pris, funktion och kvalité i kombination med hög servicegrad. Ni finner flera av branschens ledande varumärken hos BatteriGrossistenBG. Välkommen att höra av dig!

VD:
Mikael Ohlson
BGG_Service_22.jpg
Kvarntorpsvägen 5, 671 34 Arvika, Sverige

Svensk återförsäljare av: One Seven system, Fluorfri skumvätska till One Seven system, Motorsprutor från CET och egentillverkade. Resqtec material så som cribb block, stöttor lyftkuddar mm.

Tillverkning av. Lastväxlar tankar 7-15 kubik. Skogsbrand tankar med plats för fyrhjuling och släp. Uppdatering av äldre brandbilar ombyggnad av äldre brandbilar mm. Personaluthyrning. Underhållsrelaterad service på fabriker, stegbilar och brandbilar mm.

VD:
Anders Martinsson
Birepo_22.jpg
Håndværkerbyen 17, Greve kommun, Danmark

Birepo grundades 1983. Från början drevs det som grossistföretag med fokus på säkerhetsprodukter. Företagets första egenutvecklade och producerade produkt var nyckellåda och nyckelrör, som i en vidareutvecklad version fortfarande är en av huvudprodukterna. Under 00-talet utvecklades produktportföljen till att omfatta mekaniska, elektromekaniska och fullt intelligenta nyckelboxar och nyckelrör. I 2013 färdigställdes en mekanisk, invändig säkring för containrar. Produkterna är godkända i klass 5. I 2016 marknadsfördes ytterligare en unik produkt: Ett exteriört hel elektroniskt nyckelskåp. I 2017 marknadsfördes säkerhetssystem för skåpbilar respektive släpvagnar (CarLock). CarLock är godkänd i klass 3. Från 2019 ingår Birepo A/S i Addtech AB Group. 

Birepos nyckelboxar och nyckelrör används för att ge tillgång till fastigheter. Den danska räddningstjänsten använder den för att få tillgång till fastigheterna i städerna vid en brand, så att de inte behöver slå sönder ytterdörrarna, som ofta är mycket dyra för fastigheternas ägare eller hyresgäster. Vi kan även erbjuda en elektronisk nyckel, som kan ge tillgång till nyckelskåp och nyckelrör. Räddningstjänsten har därför bara en nyckel som har tillgång till nyckelskåp och nyckelrör, där nyckeln till ytterdörren i fastigheten finns. Dessutom samarbetar vi med Rakel och kan ge tillgång till nyckelboxarna och nyckelrören via den radio, som används av Räddningstjänsten.

VD:
Gert Pedersen
Bridgehill_22.jpg
Hammarbacken 8, 191 49 Sollentuna, Sverige

We Simply Block Fire!

Bridgehill skyddar liv, miljö och värderingar. Sedan 2019 sköter KGK exklusivt försäljning och marknadsföring av Bridgehills brandfiltar till företag i Sverige.

Bridgehill är ett norskt forsknings- och utvecklingsföretag och ägnar sig åt innovation som skyddar liv och miljö. Filten är utvecklad för att snabbt och effektivt släcka en bilbrand i såväl el- som fossildrivna bilar.

För Bridgehill är det de väletablerade säljkanalerna, kunniga säljarna och den framgångsrika marknadsföringen som är den stora attraktionen med KGK.

Dedicated to saving lives

Brodit_22.jpg
Gesällvägen 8, 546 34 Karlsborg

Brodit AB gör monteringslösningar för handhållna enheter i fordon, hem- och yrkesmiljö. Brodit startade 1983 och har egen utveckling och tillverkning i Karlsborg, Västergötland. Företaget är marknadsledande och exporterar till ett 30-tal länder.

DEVICE MOUNTING SOLUTIONS

VD:
Göran André
Cardionics_22.jpg
Huskvarnavägen 78, 554 54 Jönköping, Sverige

Cardionics har tillverkat löpband i Sverige sedan 1985. Vi fokuserar på band som ska klara extremt hårt bruk, för kunder som sätter driftsäkerhet och kvalitet i första hand. Med produktion i Småland har vi god kontroll på kvalite och funktion. CE-märkning och generösa garantier är ytterligare ett signum för Cardionics. 

VD:
Bo Ekros
Cederroths_22.jpg
Svetsarvägen 15, 171 26, Solna

Cederroths Första Hjälpen-produkter är en välbekant syn på många arbetsplatser. Sedan mitten av 1970-talet har vi utvecklat och marknadsfört innovativa produkter och lösningar
som gör det möjligt för lekmän att ge första hjälpen utan speciella förkunskaper. Stort vikt har därför lagts på att göra våra lösningar enkla och funktionella. Vår gröna Första Hjälpen-tavla har varit en föregångare och följs ständigt av nya produkter av högsta kvalitet.
I sortimentet finns väggfasta stationer och tavlor, praktiska mobila kit, plåster och förband. Allt för att enkelt kunna ge Första Hjälpen vid t.ex. sår, förebygga ögonskador, stukningar, brännskador samt andnings och cirkulationsbesvär.

Lär dig rädda liv med Cederroth. På vår hemsida finns animerade illustrationer, demo- och instruktionsfilmer samt vår Första Hjälpen App till mobilen som visar hur du bäst ger Första Hjälpen, för olika typer av skador, till människor i olika åldrar.

Cejn_22.jpg
Batterivägen 4, 541 34 Skövde, Sverige

CEJN är ett ledande globalt nischföretag med lokal närvaro, som tillhandahåller innovativa snabbkopplingslösningar som ger mervärde och ökad produktivitet till
våra kunders applikationer och processer.

CEJN erbjuder snabbkopplingar av hög kvalitet med fokus på prestanda, säkerhet och miljö, vilket säkerställs genom egen produktutveckling och produktion där ständiga förbättringar av processer, teknik och produkter är i fokus.

CEJN är ett oberoende familjeägt företag som har sina rötter i Sverige sedan starten 1955. CEJN är fast beslutna att upprätthålla vår höga standard i arbetet mot våra kunder,
medarbetare och miljön.

VD:
Peter Damgren
DEFA_22.jpg
Finlandsgatan 40, 164 74 Kista, Sverige

DEFA är ett norskt företag grundat 1946. Vi har för närvarande mer än 400 anställda på tre kontinenter. Våra produkter och tjänster säljs i fler än 30 länder världen över.

I våran produktportfölj finns laddning för elfordon, 12V-24V, batteriladdning, larm, inverterpaket och bilvärme.

DEFA producerar samtliga produkter i portföljen i egna fabriker, där majoriteten produceras med 100% förnybar energi på landsbygden i Norge.

DEFA – 60 års erfarenhet av att ansluta fordon till det elektriska nätet.

VD:
Martin Jonsson
Elji_Sport_22.jpg
Gesällgatan 1, 266 32 Munka-ljungby, Sverige

Elji Sport är ett renodlat svenskt hantverksföretag som utför diverse textil tillverkning, som t ex räddningsdockor och branddockor, fodral till gymnastikmattor m m samt
pelarskydd för inomhusbruk och stolp- och pelarskydd för utomhusbruk.

Företagets kundkrets består främst av MSB, de olika räddningstjänsterna i Sverige och Danmark samt en del till Försvaret. Företaget har sin tillverkning på ”hemmaplan” och fungerar som underleverantör till en del lokala företag inom olika branscher som har behov av specialtillverkade textillösningar. Har du några intressanta projekt på gång eller frågor kring våra produkter och Elji Sport, är du välkommen att kontakta mig!

Villy Svensson, Elji Sport AB

Elji Sport – Ett företag i räddningens tjänst! 

VD:
Villy Svensson
Essmarin_22.jpg
ÖBACKEN 3, 183 52 Täby, Sverige

EssMarin importerar kvalitetsbåtar byggda i Österbotten Finland. Valet av båtar faller sig naturligt då vi själva är åretruntboende på en ö och kör båt alla dagar i året. Vi värdesätter kvalitet och båtens egenskaper lika högt som våra kunder. PETOR, Rönnqvistbåtar och Kulkuri Vene är alla båtbyggare som inte tummar på kvalitet. Modellspannet från våra tillverkare sträcker sig upp till 40 fot. Honda motorerna med oljevärmare som tillbehör är ett bra val till yrkes som fritidsbåten. Vi utrustar alla båtar enligt kundens önskemål.

PETOR 480 SAR Hydrokopter och räddningsbåtarna P484 samt P686 är originalet av båtar byggda i HWMPE från Finland. Produktionen och kunnandet hos Petor är högt. Modellerna utvecklas ständigt i nära samarbete med slutanvändarna och senast i raden är P787 med ett stort däck för alla tilltänkta uppdrag.

VD:
Mathias Esselström
FFS_Lennartsfors_22.jpg
Industrigatan 28, 662 34 Åmål, Sverige

FFS är en internationell koncern som tillverkar alla sina produkter på egen fabrik i Åmål. Företaget är ledande inom design och utveckling av motorsprutor och vattenkanoner till fartyg och industrier.

I vårt samarbete med Lennartsfors AB har vi tagit fram ett komplett släcksystem som kan verka i olika miljöer och som kräver minimal bemanning. Järnhästens banddrift klarar de mest skiftande terrängförhållanden och kräver dessutom ingen särskild förarbehörighet.

Systemet kan också användas i miljöer där riskområdet p.g.a. explosiv vara kan begränsa möjligheterna till en effektiv släckinsats. Det kan också röra sig om komplicerade konstruktioner med lång inträngningsväg, där det är av väsentlig betydelse att insatsen koncentreras till rätt område. 

http://www.fifisystems.com http://www.lennartsfors.com

VD:
Peter Norberg
Firetac_22.jpg
LAU LIFFRIDE 127, Ljugarn, Sverige

Vi tillhandahåller världsledande utrustning inom skogsbrandsbekämpning och annan utrustning från expertföretag utanför Sverige till ett rimligt pris. Fullständigt skydd för brandmännen som jobbar med bränderna är högsta prio, från heltäckande skyddsklädsel till effektiva pumpar, handverktyg och sprinklersystem. Vi har även pumpsystem för användning i eller tillsammans med FIP, FIE, ATV-fordon.

Dags att ta sveriges skogsbrandsläckning till nästa nivå! 

Flisa_22.jpg
Universums gränd 8, Umeå, Sverige

Flisakongressen har med åren etablerat sig som årets höjdpunkt och den största och viktigaste sammankomsten för ambulansfolk och utställare. FLISA:s styrelse välkomnar er till en intressant och utvecklande kongress med givande möten samt goda möjligheter till nöje och avkoppling. Som vanligt kommer kongressen att erbjuda deltagarna gott om tid att besöka utställningsområdet. Du hittar allt om kongressen på http://www.flisakongressen.se

2022 Pite Havsbad
2023 Göteborg

Foilex_22.jpg
Säterigatan 25, 417 69 Göteborg, Sverige

FOILEX Engineering AB är ett svenskt ingenjörsföretag som grundades 1991. Vårt huvudsakliga arbetsområde är utveckling och försäljning av egna oljesaneringsprodukter
för bekämpning av oljespill till havs, floder, hamnar, industri och olyckssanering.

FOILEX produktsortiment består bla. av våra patenterade TDS Skimmers och TDS Pumpar, inklusive mobila hydraulaggregat och slangpaket, för alla slag av oljeutsläpp alltifrån
lågviskös dieselolja till kall och förorenad högviskös råolja.

VD:
Anders Johansson
Fumex_22.jpg
Verkstadsvägen 2, Skellefteå, Sverige

Fumex AB med huvudkontor i Skellefteå verkar inom sektorn för miljöteknik, vi är specialister på utsug, fläktar och filter för alla miljöer. Med ett 40-tal anställda inom utveckling, produktion, marknadsföring och försäljning utvecklar och producerar vi främst lokalt men våra produkter säljs och används globalt. Fumex AB är ett snabbväxande företag med dotterbolag i USA, Tyskland och Kina.

VD:
Anders Hedlund
Showing 1 - 20 of 50 results