Standby_22.jpg
Nohabgatan 12C, Trollhättan, Sverige
12C Nohabgatan Trollhättan Västra Götalands län 46153 SE

Standby AB är marknadsledande i Norra Europa och erbjuder innovativa lösningar och produkter som ger bästa uppmärksamhet åt dem som kör utrycknings eller arbetsfordon.
Med egen utveckling och försäljning av ljud, ljus och styrsystem, gör det oss till en komplett systemleverantör i branschen. Genom gedigen kunskap, kompetent personal och en stark känsla för service har vi skapat ett rykte om oss att vara en pålitlig och effektiv partner.

Standby Group har cirka 165 anställda i Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Därför kan vi erbjuda våra kunder förstklassig service och support i alla
lägen vart de än är i Europa. Standby Group består av Standby AB, Standby Mercura SAS, Standby GmbH, Standby RSG Ltd och Standby Oy Ab.

Antal anställda:
36
Grundat år:
1978
Omsättning:
115 MSEK
VD:
Robert Jakobsson
Försäljningschef:
Daniel Tibell
Huvudägare:
Argynnis Group AB
Kontaktperson:
Tommy Andersson
Profile_22.jpg
Installatörvägen 9, Trollhättan, Sverige 2.85 km

Profile är en internationellt känd designer och tillverkare av specialfordon. Profiles produkter kombinerar en lång erfarenhet och kunskap inom specialbilsbranschen.
Vår produktutveckling bygger på kundorienterad design och tekniska lösningar som ligger i absolut framkant. 

Vi lyssnar på dig, dina önskemål och idéer. Hos Profile får du alltid branschens föregångare och bästa lösningar för utryckning, som förbättrar säkerhet, ergonomi och prestanda. När du väljer oss kommer du alltid att ligga steget före, nu och i framtiden.

VD:
Per Lindblom
RB_Innovation_22.jpg
Torpadalsstigen 11, 443 33 Lerum, Sverige 55.15 km

Flexi Länsan ihop med alla produkter ur Markleen samt Lamors portföljer gör att vi har ett komplett utbud av Oljeskyddsprodukter för att möta alla Oljeskyddsproblem. NoFloods Översvämningsskydd finns även i vårt produktutbud. Andra produkter som vi saluför är Akutlådan, MS 10 Multiskimmer, OR-Sbom Absorberingsläns.

Unika lösningar för Oljeskydd, Oljespill och Översvämningar.

VD:
Robert Byström
Skydd_com_22.jpg
Partille, Sverige 60.31 km

Skydd.com säljer och lagerhåller handskar för alla situationer med en unik kombination av kunskap och en modern e-handel så att du kan känna dig trygg att handla på ett
kostnadseffektivt sätt.

Vi är specialister på handskar med lösningar för brand, räddning, högspänning, polis, säkerhet och militär i vårt sortiment.

VD:
Michael Cederkvist
Safe_at_Sea_22.jpg
Importgatan 15f, 422 46 Hisings Backa, Sverige 60.55 km

Våra sök- och livräddningsbåtar är utvecklade av professionella – för professionella. Baserade i Göteborg, listade på Spotlight Stock Market sedan 2008.  Vi arbetar globalt i 30 länder på tre kontinenter. Safe at Sea AB utvecklar, tillverkar och säljer lätta, flexibla och kostnadseffektiva sjösäkerhetssystem. Dessa SAR (Search and Rescue) system bidrar till att rädda liv och är förmodligen de effektivaste systemen i världen för att rädda nödställda personer ur vattnet. Basen i Safe at Seas utbud är RescueRunner, GuardRunner och SafeRunner. 

Vi vill hjälpa dessa hjältar att ha bästa möjliga utrustning och utbildning för att rädda liv till sjöss. Våra kunder riskerar sina liv för att rädda andras liv. 

Vår RescueRunner kör där inga andra båtar kan köra.

http://www.safeatsea.se

VD:
Henrik Hartman
Foilex_22.jpg
Säterigatan 25, 417 69 Göteborg, Sverige 67.14 km

FOILEX Engineering AB är ett svenskt ingenjörsföretag som grundades 1991. Vårt huvudsakliga arbetsområde är utveckling och försäljning av egna oljesaneringsprodukter
för bekämpning av oljespill till havs, floder, hamnar, industri och olyckssanering.

FOILEX produktsortiment består bla. av våra patenterade TDS Skimmers och TDS Pumpar, inklusive mobila hydraulaggregat och slangpaket, för alla slag av oljeutsläpp alltifrån
lågviskös dieselolja till kall och förorenad högviskös råolja.

VD:
Anders Johansson
Wasty_22.jpg
Synnerödsvägen 11, 418 78 Göteborg 68.72 km

Spillvattnet från tvätt av larmställ, fordon, slang och utrustning på brandstationer innehåller stora mängder föroreningar från insats vilka alla påverkar recipienten. Wasty har tillsammans med svensk räddningstjänst utvecklat ett vattenreningsverk som renar spillvattnet från tungmetaller, suspenderat material, gifter mm. Utrustningen installeras och servas av Wastys personal på stationerna eller i mobila reningsverk för rening direkt på insatsplatser och övningsområden.

Wasty har även egenutvecklade högeffektiva länsor och fria absorbenter, som både är hydrofobiska och samtidigt suger upp oljor och andra föroreningar i vatten och mark.

Genom att rena det kontaminerade spillvattnet direkt på stationerna eller ute på fältet, tar vi ett aktivt val för att hindra spridningen av tungmetaller, gifter och andra föroreningar till vår natur.

VD:
Patrik Fagerström
Hansen_22.jpg
Kråketorpsgatan 10, 475 41 Mölndal 71.78 km

Hansen Protection AB är ett dotterbolag till Hansen Protection AS i Moss, Norge. Grundat år 1877 och då med namnet Helly Hansen. Vi jobbar med allt på och under vattenytan.
Oavsett om det gäller dykning (tung/lätt) eller ytlivräddning så har vi produkter för er! Hansen Protection levererar produkter till Försvarsmakten, Kustbevakningen samt flera Räddningstjänster i Sverige. Vi hette tidigare ORS (Ocean Rescue System) men bytte namn under 2018. Vi har lager och serviceverkstad i Göteborg. Under 2021 så ingår Hansen
Protection i Survitec Group. 

Vi utför service och reparationer på alla typer av torrdräkter.​

VD:
Henrik Berntsson
FFS_Lennartsfors_22.jpg
Industrigatan 28, 662 34 Åmål, Sverige 88.6 km

FFS är en internationell koncern som tillverkar alla sina produkter på egen fabrik i Åmål. Företaget är ledande inom design och utveckling av motorsprutor och vattenkanoner till fartyg och industrier.

I vårt samarbete med Lennartsfors AB har vi tagit fram ett komplett släcksystem som kan verka i olika miljöer och som kräver minimal bemanning. Järnhästens banddrift klarar de mest skiftande terrängförhållanden och kräver dessutom ingen särskild förarbehörighet.

Systemet kan också användas i miljöer där riskområdet p.g.a. explosiv vara kan begränsa möjligheterna till en effektiv släckinsats. Det kan också röra sig om komplicerade konstruktioner med lång inträngningsväg, där det är av väsentlig betydelse att insatsen koncentreras till rätt område. 

http://www.fifisystems.com http://www.lennartsfors.com

VD:
Peter Norberg
Svebab_22.jpg
Industrigatan 10, 511 62 Skene, Sverige 89.86 km

Svebab – Svenska Brandslangsfabriken AB – är Nordens enda producent av rundvävd, flatrullad och formstabil vävslang. Vi finns i Skene, i Marks kommun, ca 60 km öster om Göteborg. Den slangtyp vi tillverkar är mest känd som brandslang, och det är inom detta område vi gjort oss kända i stora delar av världen, inte minst som ett företag som verkligen levererar kvalitet. Tack vare vår mycket långa erfarenhet och den kompetens vi byggt upp har vi kunnat utveckla våra slangar så att de idag håller absolut högsta klass. Detta är också grunden till att vi lyckats utveckla slangarna vidare, så att de dessutom kan används inom många andra områden. Vi kompletterar också vårt sortiment med produkter från andra tillverkare och ställer då lika höga krav vad gäller kvalitet på våra underleverantörer som vi ställer på oss själva. Vi väljer våra underleverantörer med omsorg. Svebab är idag en helt unik och komplett leverantör.

Välkomna!

Cejn_22.jpg
Batterivägen 4, 541 34 Skövde, Sverige 94.33 km

CEJN är ett ledande globalt nischföretag med lokal närvaro, som tillhandahåller innovativa snabbkopplingslösningar som ger mervärde och ökad produktivitet till
våra kunders applikationer och processer.

CEJN erbjuder snabbkopplingar av hög kvalitet med fokus på prestanda, säkerhet och miljö, vilket säkerställs genom egen produktutveckling och produktion där ständiga förbättringar av processer, teknik och produkter är i fokus.

CEJN är ett oberoende familjeägt företag som har sina rötter i Sverige sedan starten 1955. CEJN är fast beslutna att upprätthålla vår höga standard i arbetet mot våra kunder,
medarbetare och miljön.

VD:
Peter Damgren
Visar 10 resultat