EssMarin_23.jpg
ÖBACKEN 3, 183 52 Täby, Sverige

EssMarin importerar kvalitetsbåtar byggda i Finland samt Tinnemans skeppsvarv, Holland. Våra båttillverkare Petor, Kulkuri Vene, Tinn-Silver och Rönnqvist är alla byggda för yrkesbruk. Alla båtar har testats noggrant för de förutsättningar som blåljus ställs inför. Material i HWMPE, GRP och Aluminium. Honda motorer med lång garanti även för yrkesbruk! Stort modellutbud mellan 4-13m. All utrustning ni behöver!

Tinn-Silver aluminiumbåtar med dubbelskrov finns i otaliga varianter upp till 10m, används till SAR i Östersjön, Atlanten och medelhavet. PETOR 480 SAR Hydrokopter och SAR båtarna P400, P484, P686, 787, 989 är originalet av HWMPE båtar från Finland. Alla båtar byggs enligt kundspecifikation.

VD:
Mathias Esselström
Falck_23.jpg
Sankt Eriksgatan 113, 113 43 Stockholm, Sverige

Vi har arbetat med trygghet, hälsa och hållbarhet för människor, företag och samhället i stort i över hundra år. Målet är att göra livet bättre, tryggare och friskare för fler människor, varje dag. Vi bedriver verksamheter som Ambulans, Industriell Räddningstjänst, Laboratorietransporter, Läkarbilar, Sjuktransporter, Vägassistans och Företagshälsovård Falck hälsa och arbetsliv fd Previa

VD:
Jonas Bjurinder
Firemiks_23.jpg
Mätarvägen 9A, 196 37 Kungsängen, Sverige

FIREMIKS® är ett mekaniskt doseringssystem för brandbekämpning. Det genomströmmande släckvattnet driver enheten – ingen ytterligare energikälla behövs! Firemiks AB är ett svenskt familjeföretag, ursprungligen grundat 1979, som nu drivs i tredje generationen och säljer till ett 40-tal länder världen över. Anslut en mobil FIREMIKS till ett vattenflöde från en brandpost eller en brandbil och anslut till en koncentrattank, så är den redo att användas! 

Med FIREMIKS skapar brandkårer enkelt ett system som kan anpassas till olika brandsläckningssituationer. Det är möjligt att använda flera olika munstycken samtidigt, placerade i olika längder och höjder. Det breda flödes- och tryck-arbetsområdet skapar flexibilitet och driftssäkerhet. Fullt kompatibel med nya fluorfria släckmedel.

VD:
Mikael Aredal
Flameson_23.jpg
SJÖNÄS 410, 895 92 Bredbyn, Sverige

Att ha arbetat som deltidsbrandman i snart 30 år har gjort att jag sett behovet av praktiska och tidsbesparande hjälpmedel. Jag har därför skapat Flamesonprodukterna som effektiviserar utläggning och inrullning av slang med samma produkt. 

Användning av produkterna förkortar tiden tills släckningsarbetet kan påbörjas och förenklar inrullningen efter slutförd insats så att den fysiska belastningen på personalen minskar. Produkterna är patenterade och säljs under varumärket Flameson.

Företaget utför anpassade lösningar för utläggning och inrullning av slang.

Flisakongressen_23.jpg
Universums gränd 8, Umeå, Sverige

Vi är specialister på vetenskapliga möten som skapar värde för din organisation eller yrkesförening.

Umeå Congress har stor kompetens för att vara ditt organisatoriska, administrativa och kreativa stöd genom hela processen. Före, under och efter. Din projektledare hjälper till att utveckla sponsor- och utställarpaket för en lönsam samverkan mellan arrangörer och leverantörer.
Vår ekonomiska rådgivning säkerställer en balanserad budget. Vi tar även hand om den löpande ekonomiska hanteringen för konferenser såsom betalning av leverantörsfakturor, utbetalning av arvoden och löner.

Fokusera på det du gör bra, och låt oss göra detsamma!

• Kreativt stöd
• Planering & tidsplan
• Prisförhandling, bokning och koordinering av lokaler, teknik, förtäring, underhållning
• Budget & ekonomisk prognos
• Paketering och försäljning
• Hantering av föreläsare
• Sponsor och utställarhantering
• Marknadsföring
• Löpande ekonomisk hantering

Formac_23.jpg
Moränvägen 10, 352 45 Växjö, Sverige

Som marknadsledande i Norden erbjuder Formac via ett innovativt koncept, hög kvalitet och en effektiv produktions- och logistikkedja, varumärkesbyggande specialprodukter till fordonsbranschen. 

En personlig partner med gasen i botten

VD:
Jacob Hermansson
Granzow_23.jpg
Malmagatan 3, Enköping, Sverige

Granzow AB etablerades 1968 och är Sverigeledande på högtryckskompressorer för andningsluft. Vi är ensam distributör i Sverige av välkända Bauer högtryckskompressorer sedan 1993. Bauer står för hög kvalitet och finns installerade på ett stort antal Räddningstjänster över hela Sverige.

Vi på Granzow är även en av Sveriges största leverantörer av lågtryckskompressorer och luftbehandlingsutrustning med mer än 50 års erfarenhet och med en rikstäckande serviceorganisation. 

VD:
Mikael Jansson
Hansen_Protection_23.jpg
Kråketorpsgatan 10, 475 41 Mölndal

Hansen Protection AB är ett dotterbolag till Hansen Protection AS i Moss, Norge. Grundat år 1877 och då med namnet Helly Hansen. Vi jobbar med allt på och under vattenytan. Oavsett om det gäller dykning (tung/lätt) eller ytlivräddning så har vi produkter för er! Hansen Protection levererar produkter till Försvarsmakten, Kustbevakningen samt flera Räddningstjänster i Sverige. Vi hette tidigare ORS (Ocean Rescue System) men bytte namn under 2018. Vi har lager och serviceverkstad i Göteborg. Under 2021 så ingår Hansen Protection i Survitec Group. 

Vi utför service och reparationer på alla typer av torrdräkter.​

VD:
Henrik Berntsson
Hemocue_23.jpg
262 23 Ängelholm

HemoCue tillverkar och marknadsför instrument för patientnära testning av blod. 

Husqvarna_23.jpg
Industrivägen 8, 553 02 Jönköping

Husqvarna Construction, som är en del av Husqvarna-concernen, är en ledande tillverkare av innovativ utrustning och diamantverktyg inom byggbranschen. Vår portfölj omfattar maskiner, lösningar, tjänster och diamantverktyg som är gjorda för proffs som arbetar med hårda material som betong och sten för att forma morgondagens stadsmiljöer. och vi har många special områden så som Rail , Rescue m.m. 

VD:
Karin Falk
Keyprotect_23.jpg
Södra Vägen 56, 392 39 Kalmar

KeyProtect AB är företaget bakom Calmare Nyckel som är ett rostfritt skåp för automatlarms-ägaren. Produktens unika design möjliggör säker förvaring av fastighetsnycklar. Samtidigt som den effektiviserar räddningstjänstens access till den berörda fastigheten vid ett larm. 

Med våra produkter kan Räddningstjänsten snabbare och lättare få access till fastighetsägarens byggnad när ett brandlarm har aktiverats. Detta kan eliminera stora ekonomiska förluster för fastighetsägaren eftersom onödiga driftstopp förhindras. Varje sekund är viktig när ett släckningsarbete utförs! 

VD:
Anders Mikkelsen
Less_Adcuris_23.jpg
Fabrikkvegen 52, Kapp, Norge

LESS AS leverer komplette beredskapsløsninger for pasientevakuering som dekker den enkelte ROS-analyse og inneholder komplett samleplass (Casualty Clearing Station). 

Våre båreløsninger i trillevesker er blitt en standard kompnent i mange lands beredskapsløsninger. Vi har løsninger også innen hypotermiforebygging, masseskadetriage, CBRNe og smittevern. 

”Gjennom innovasjon og kreativitet skal vi levere løsninger som gjør at blålysetatene redder flere liv”.

VD:
Anders Haug Thomassen
LifeClean_23.jpg
Kärrastrandvägen 124B, 451 76 Uddevalla, Sverige

LifeClean-koncernens erbjudande till räddningstjänsten inkluderar PFAS-sanering, ytdesinfektion, luktborttagning och miljövänliga rengöringsprodukter. Med vårt
erbjudande bidrar vi till en bättre miljö och säkra arbetsförhållanden, samt stärker samhällets motståndskraft mot smittsamma utbrott – för din skull och för nästa generation.

Vår produkt och metod för PFAS-sanering är verifierad av oberoende laboratorium, tids- och kostnadseffektiv och generar minimalt med destruktionsvätska. Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal!

VD:
David Johansson
Medical_Care_system.jpg
Industrivägen 5, Flen, Sverige

En hjälte behöver också hjälp, Diphoterine® är den enda produkten på marknaden som aktivt oskadliggör alla typer av aggressiva kemikalier. Det ger räddningspersonalen en trygghet i att Diphoterine® alltid är rätt produkt att använda vid en personolycka med frätande kemikalier. 

Medical Care System framställer och distribuerar högkvalitativa och lättillgängliga Första Hjälpen produkter för ett snabbt och effektivt omhändertagande vid behandling av kemiska och termiska brännskador i ögonen och över hela kroppen. Brand och termisk rusning i Litiumbatterier kan leda till stora utsläpp av fluorväte HF. Hexafluorine® är den enda lösningen på marknaden som oskadliggör syran och fluoriden. Vi finns i hela Norden inom såväl Industri, Sjukvård, Ögon- och Brännskadekliniker, Polis, Räddningstjänst och Militär. Med våra produkter kan alla bli hjältar!

”Vi har en riskfylld arbetsmiljö där vi måste agera oavsett kännedom om den kemiska risken. Diphoterine ger oss önskad trygghet genom att snabbt kunna neutralisera farliga kemikalier oavsett typ och oavsett vilken del på kroppen som utsatts för exponering. Den riktade effektiva behandlingen minskar också risken för hypotermi vilket annars kan bli effekten av en långvarig behandling med stora mängder vatten.” 

Källa: Lars Persson, kemenheten station Kvillinge Norrköping

VD:
Anders Åbrink (070-631 82 19)
Miele_Tvätt.jpg
Industrivägen 20, Solna, Sverige

Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt familjeföretag. Företaget ägs och styrs nu av fjärde generationen Miele och Zinkann. ”Miele – Immer besser” (Alltid bättre) och den långsiktiga strategin att aldrig, aldrig tumma på kvaliteten eller flytta produktionsbasen till lågprisländer är företagets filosofi. Ständig vidareutveckling av kvalitet och teknik har lett till att Miele identifieras med högsta produktkvalitet och bästa funktion. Tack vare produkternas långa livslängd och låga driftskostnader bidrar Miele till att hushålla med naturresurserna. För Miele går företagsfilosofi och miljömedvetande hand i hand. 

Miele har lång erfarenhet av att bygga kraftfulla och kompakta maskiner för tuff användning. På den svenska marknaden har Mieles maskiner sedan flera årtionden gjort sig kända för bra tvättresultat, lång livslängd och få tekniska problem.

VD:
Niklas Mair
Miramed_23.jpg
Raka vägen 1, 187 30 Täby, Sverige

Miramed levererar utrustning för att förebygga och behandla hypotermi sedan 2006 till bl a ambulans, räddningstjänst, polis och militär. Internationellt välkända varumärken Ready Heat och Blizzard erbjuder lösningar med både aktiv värme och passivt skydd för kyla och nederbörd, allt beroende på situation och behov.

Hypotermi är enklare att förebygga än att behandla och det är effektivt att sätta in åtgärder så snabbt som möjligt, helst direkt på skadeplatsen vid en olycka. Genom att förebygga hypotermi minskar infektionsrisken och blodets koagulationsförmåga bibehålls. Rädsla och oro som orsakas av nedkylning undviks och i slutändan minskar lidande och behandlingskostnader som hypotermi annars orsakar.

miramed – en del av Hällöv & Co AB

Genom att förebygga hypotermi sänks vårdkostnader och patientkomforten ökar.

VD:
Niclas Hällöv
NOAQ_23.jpg
Forssåsvägen 13 A, 824 65 Näsviken

NOAQ Flood Protection AB erbjuder mobila, självförankrande skyddsvallar som är lätta och stabila. Våra produkter är tillverkade i Skandinavien och är baserade på egna patenterade uppfinningar. NOAQs skyddsvallar gör det möjligt för Räddningstjänsten att snabbt och enkelt skydda kritisk infrastruktur, men de kan också användas av företag och enskilda fastighetsägare. 

We are changing the game of flood-fighting!

NOAQ Boxvall är speciellt utformad för relativt jämna underlag som asfalterade gator, gräsmattor, m.m.

• FRISTÅENDE TEMPORÄR SKYDDSVALL
• SJÄLVFÖRANKRANDE
• LÅG VIKT – LÄTT ATT ANVÄNDA
• INGA VERKTYG BEHÖVS
• STAPELBAR

VD:
Sigurd Melin
Snogg_23.jpg
Granlivegen 21, 4707 Vennesla, Norge

Varumärket Snøgg är marknadsledande inom akutväskor/första hjälpen utrustning i Norge.

Snøgg grundades 1945 och bedriver produktion och försäljning av första hjälpen-produkter i Norge och exporterar till länder både i och utanför Europa. Snøgg är distributör för välkända produkter inom första hjälpen och akutmedicinsk utrustning.

Snøgg är en betydande leverantör av första hjälpen-produkter till industrin. Varumärket är också en föredragen leverantör till de flesta ambulanstjänster och sjukhus i Norge och vi har flera leverantörsavtal med denna sektor.

Sedan 2017 är Snøgg en del av Norgesplaster AS. Norgesplaster AS består av varumärkena Norgesplaster, Snøgg och Scansport. Sedan april 2020 är Norgesplaster en del av Orkla Wound Care AB och säljer även Cederroth första hjälpen-produkter. 

Ocab_23.jpg
Hantverkarvägen 1, 145 63 Norsborg, Sverige

Ocab är rikstäckande inom sanering och avfuktning och finns på fler än 50 orter över hela landet. Vi räddar ekonomiska värden och resurser vid skador orsakade av framförallt brand och vatten och vi erbjuder tjänster vid utredningar, underhåll och sanering av fastigheter, industri och miljö. 

Vår jour finns tillgänglig dygnet runt 365 dagar om året för åtgärder av akuta skador. Vi kan snabbt vara på plats – specialister med rätt utrustning och rätt kunskap når 98% av Sveriges befolkning inom 1 timme. Jouren utför till exempel sanering vid bränder, avfuktning vid vattenskador, special- och klottersanering och övertäckning vid glaskross.

Kontakta oss gärna eller besök vår hemsida för mer information: http://www.ocab.se

”Vi räddar värden”

VD:
Ola Spetz
Pioner_Boat_23.jpg
Holtermoen 12, 1940 Bjørkelangen, Norge

Pioner-båtarna har konstruerats och tillverkats i Norge sedan 1959 vid vår fabrik i Björkelangen. Sedan dess har över 400 000 båtar sålts världen över. Båtarna rotations-gjuts i polyetylen, ett mycket robust material med UV-stabilisator. Båtarna gjuts i ett stycke och tål stötar och slag, stora temperaturskillnader och solljus. Båtarna fordrar minimalt med underhåll och har lång livslängd samt är tredjepartscertifierade. Tillsammans med våra återförsäljare av Pioner erbjuder vi kompletta båtpaket för proffsanvändare.

Många räddningstjänster i Norden och Europa använder idag våra båtar i sin verksamhet. Modellen Pioner Multi, med stor lastförmåga och öppningsbar för, lämpar sig utmärkt för räddningsuppdrag. Längd: 530 cm, bredd: 215 cm, bredd bogport: 92 cm, lastkapacitet: 915 kg, motor: 70-80 HK. 

Showing 21 - 40 of 55 results